Информации

Отворена линија

02 155 22

24 ЧАСА НА ДЕН

Пријавете !!!

Mито, корупција, кражби на дрво и други злоупотреби во шума.

Галерија

Контакт

Централа: 02 2 581 080

Директор: 02 2 581 083

Факс: 02 2 581 824

komunikacii@mkdsumi.com.mk

Актуелности

Пошумуваме заедно за позелено утре

Мотото под кое денеска заедно пошумуваа Јавното претпријатие Национални шуми со ДМ дрогерие и МЗШВ. На локација покрај автопатот  Миладиновци близу Скопје, денес се реализираше долго најавуваното пошумување помеѓу Јавното претпријатие Национални шуми со ДМ дрогерие, подржано од МЗШВ. Се пошумуваше површина од 10ха со 10 000 садници од багрем и 17 000 садници од чемпрес. ДМ како општествено одговорна компанија за оваа акција на Јавното претпријатие му донираше средства за подготовка на почвата за пошумување, односно донираше 10 елечектрични бушилици и средства за набавка на садниците за пошумување на оваа површина. Ова е најголемата донација и поддршка што некоја приватна компанија ја донирала на Јавното претпријатие Национални шуми. На пошумувањето присуствуваше Министерот Љупчо Николовски, претставници од МЗШВ, помошник директорот Маре Басова, претставници од Секторот за одгледување, подигање, екологија и лов, вработените од Подружницата Караџица од Скопје, вработени од ДМ, волонтери и други лица. На пошумувањето присуствуваа повеќе од 350 лица.
Назад

Барање

Отчетност

Барање

Барање

Барање

МЖСПП

  • mkdsumi

Екологија

mkdsumi

повеќе

Монографија 1998-2018

  • mkdsumi

Монографија 1998-2008

  • mkdsumi

Списание

МКФФИС

  • mkdsumi

Контакт